2022. augusztus 2., kedd

Szemérmes mimóza mag,magok 3 mag - Jelenlegi ára: 250 Ft

Szemérmes mímóza, rózsaszín vírágú. 3 mag 250 forint.
Ez a különleges növény, a mimóza, amely érintésre összezárja leveleit, viszont szemet gyönyörködtető rózsaszín virágával kertünk különleges dísze lehet. Ismerjük meg ezt a kis érzékeny virágot.
A növény egyedi tulajdonsága a szeizmonasztikus mozgás (érintési ingerre történő mozgás), ami úgynevezett turgor nyomás hatására jön létre. Amikor hozzá érünk a leveléhez szinte egy másodperc alatt össze zárodnak, majd kb. 5-6 perc múlva újra kinyílnak. Egyéves növény, a magvetés évében kihajt és más virágzik is. Általában egy vagy két évig él a növény, ezért érdemes a magokat begyűjteni és minden évben tavasszal újra elültetni őket.
A magokat laza tőzeges virágföldbe ültessük el, a magoncokat pedig párás meleg klímájú helyre ültessük ki a kertbe.
A bokros növekedésű mimóza magassága nem haladja meg a 40-50 centimétert, és elegendő számára a 20 centiméteres átmérőjű cserép.
Ahhoz, hogy a magok kicsírázzanak, vetés előtt forrázni kell őket. Amint a magok megduzzadtak a kihűlő vízben, azonnal el kell vetni homok és tőzeg keverékébe, fél centiméter mélyre. A vetőedényt átlátszó fóliával vagy üveglappal kell takarni a pára érdekében, és 22-25 fokos meleg ablakpárkányra tenni.
A kifejlődött növényt tehetjük erkélyre, teraszra, dézsába, vagy nagyobb virágcserépbe ültetve is.

Jelenlegi ára: 250 Ft
Az aukció vége: 2022-08-03 01:11 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése